ثبت نام
ورود به صفحه کاربری
صفر تا صد چاپ کتاب شما

binder-right6

binder-right5

img6.jpg

binder-left1

 

 

 

علوم و تحقیقات

بررسی تخلفات بهداشتی در مراکز تهیه و عرضه مواد غذایی
دوره 7، شماره 75، مهر 1404، صفحات 1 - 9
نویسندگان : زهرا جوهری 1، سمیرا یادگاری* 2
1- گروه بهداشت و پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، ایران
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
چکیده :
مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی از عمده ترین منابع انتقال عفونت محسوب می شوند. با توجه بر ضرورت نظارت بر نحوه رعایت آیتم های بهداشتی، بر آن شدیم تا موارد تخلف را در این مراکز تعیین و در واحدهای مختلف مقایسه نماییم. این مطالعه از نوع مقطعی توصیفی تحلیلی می باشد که در مراکز تهیه و عرضه مواد غذایی واقع در شرق تهران انجام شده است. کلیه موارد تبصره های آیین نامه مقررات بهداشتی در سه گروه شامل بهداشت فردی، بهداشت محیط کسب و بهداشت تهیه، طبخ و توزیع مواد غذایی دسته بندی شد. موارد تخلف از آیین نامه به تفکیک مواد و تبصره ها بررسی و مورد تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد درتعداد 91 واحد مورد بررسی، میانگین کلی نمرات تخلف 48/20 (7/6%) بود. میانگین نمرات تخلف در زمینه بهداشت فردی، بهداشت محیط و بهداشت تهیه، طبخ و توزیع مواد غذایی در رستوران ها و سلف سرویس ها بیشترین و به ترتیب شامل 1/17، 12/6 ، 26/4 بود و کمترین نمرات تخلف در آبمیوه و بستنی فروشی ها و کافه قنادی ها (به ترتیب 12، 8/1 و 74/0) بود. اختلاف آماری بین نمرات این دو گروه دارای بیشترین و کمترین تخلفات بهداشتی، معنی دار بود. نتایج تحقیق نشان می دهد شایع ترین موارد تخلف مربوط به بهداشت فردی و تهیه گواهینامه دوره بهداشت عمومی می باشد. همچنین رستوران ها، سلف سرویس ها و چلوکبابی ها بیشترین موارد تخلف را داشتند. جهت پیشگیری از بروز بیماری ها، توجه بیشتر به بهداشت فردی ونظارت به مراکز دارای بیشترین تخلف بهداشتی ضروری به نظر می رسد.